Бившият депутат от ДПС Юнал Лютфи влиза в Надзорния съвет на „Петрол" АД

четвъртък, ноември 21, 2013 |


Юнал Лютфи
Юнал Лютфи. Архив. Снимка: БГНЕС
Бившият депутат от ДПС Юнал Лютфи влиза в Надзорния съвет на „Петрол" АД, съобщи в четвъртък милиардерът Кирсан Илюмжинов, цитиран от БТА.
Той обясни, че притежава 52,5% от дружеството „Петрол холдинг" от 16 юни 2012 г. „през швейцарска банка" и като мажоритарен собственик на дружеството свиква Общото събрание на холдинга на 16 декември, където ще бъде променен съставът на Съвета на директорите.
„Финансовото състояние на холдинга е плачевно, с много дългове”, оплака се Илюмжинов. Вчера той е имал среща с Цветан Василев - мажоритарен собственик на Корпоративна търговска банка, като са обсъждали обслужването на кредитите, които банката е отпуснала на холдинга.
„Като се има предвид потенциалът на компанията, тя може да бъде изправена на крака”, смята милиардерът.
Юнал Лютфи влиза в Надзорния съвет на компанията след последната промяна, вписана в Търговския регистър преди седмица, с която изпълнителен директор стана Денис Ершов.
Освен Ершов в Съвета на директорите влизат още Александър Мелник, Кедилерли Арарат, Цветан Димитров и Мариана Брага, която е дългогодишен адвокат на Ершов. В същото време оттам са заличени имената на Митко Събев, Орлин Тодоров и Стоян Кръстев.

0 коментара:

Публикуване на коментар