До 40 дни може да започне изграждането на теленото заграждение по границата

сряда, декември 11, 2013 |

В момента се намираме в процедура на окончателно приключване на проекта за теленото заграждение на границата и трябва да започнат процедурите за доставка на материалите. Това каза пред журналисти в парламента министърът на отбраната Ангел Найденов, предаде репортер на Агенция „Фокус”

„Ако не се отиде на максималните срокове, предвидени по Закона за обществените поръчки или съответно на Закона за устройство на територията, смятам, че може да приключи тази процедура в рамките на не повече на 40 дни. И след това ще започне изграждане със силите на инженерни войски”, обясни Найденов. 
На въпрос колко от нелегални имигранти се лекуват във ВМА и колко от тях са с огнестрелни рани, министърът заяви: „Това са случаи, при които имаме ползването на ВМА от гледна точка на спешната медицинска помощ, случаите в които работят нашите мобилни екипи по границата. Аз нямам информация да има случаи с огнестрелни рани”. 
„Поне в седем посоки може да се търси участието на въоръжените сили. Това, че са седем, не означава, че сме се превърнали в основен фактор, който се занимава с бежанците и с решаване на проблемите, възникващи от миграционния натиск. Става дума за действия, които са в посока и на медицински екипи; в посока на предоставяне на освободени райони - сгради; действия, които са свързани с безвъзмездното предоставяне на вещи, оборудване, екипировка и медикаменти; и с участието ни със съвместни усилия в двете части на военна операция. Първият етап приключи с подобряване на пътищата в района на Елхово, а вторият етап е изграждането на теленото заграждение”, обясни Найденов. 

0 коментара:

Публикуване на коментар