Федерация „Справедливост България” иска да прави радио на турски в Кърджали

вторник, юни 26, 2012 |


Неправителствената организация „Федерация Справедливост България” иска да прави радио в Кърджали на два езика – турски и български. Председателят на Федерацията Сезгин Мюмюн изпрати писмо до шефа на Съвета за електронни медии (СЕМ) Георги Лозанов. В писмото се посочва, че организацията иска да започне процедура за регистриране и издаване на лиценз за осъществяване на радиодейност на FM-честота в Кърджалийско.
Програмната схема на радиото предвижда излъчване на забавни, културно-просветни и информационно-новинарски прeдавания. Чакаме отговор от СЕМ. В момента в три и повече общини в област Кърджали населението слуша радиа, излъчващи на турски език, базирани в Гърция и по-специално в Комотини и Ксанти. Защо и в Кърджали да нямаме такова радио, казва Сезгин Мюмюн.
„Знам, че крайни десни политически формации в България веднага ще се противопоставят на това наше искане. Но нека да си отговорим на въпроса по-добре ли е български граждани да слушат радиа, контролирани от други държави?“, подчерта председателят на „Федерация Справедливост-България” Сезгин Мюмюн.

Агенция "Фокус"

0 коментара:

Публикуване на коментар