ДПС няма да подкрепи правителство на ГЕРБ и БСП

петък, април 09, 2021 |

 

"ДПС няма да подкрепи правителство на срутилите се партии - ГЕРБ и БСП, ако има предложен кабинет от тях, ние няма да подкрепим. Водени от грижата за хората и за страната, а и мотото на кампанията ни беше "Рестарт на държавността", от ДПС заявяваме, че бихме подкрепили кабинет на новите партии в Народното събрание, което да има ясни и точни цели, без да участваме в него". Това заяви лидерът на партията Мустафа Карадайъ след първото заседание на партията, състояло се след последните парламентарни избори.

Целите, които визират от ДПС са борбата с COVID-19, икономическите и социалните мерки за подкрепа на населението и бизнеса, както и планът за възстановяване и устойчивост.


Карадайъ каза още, че от ДПС са готови за избори още сега, ако трите нови партии не съставят правителство.



Той призова всички партии от новото Народно събрание за диалог и отговорност.

"Българските избиратели гласуваха с желание за промяна и потвърждаваме, че вота на избирателите ние го разчитаме като желание за промяна. ДПС започна промяната от себе си", подчерта Карадайъ и добави - "ДПС постигна много добър резултат на тези избори. Партията ни е единствената, която увеличи своя резултат на тези избори, докато другите две основни партии ГЕРБ и БСП загубиха над 300 000 едната, над 450 000 – другата или 20 и съответно - 37 мандата. ДПС увеличи своите гласове с над 20 000, а мандатите си с над 4”.

Лидерът на ДПС коментира и искането на ВМРО за касиране на изборите в Турция. "Всеки може да иска касиране на изборите, не съм видял мотивите. Съдът в Страсбург се произнесе за субективната оценка и отношение на общи неща, които се случват навсякаде. Нали помните? Тази тема нали стигна до Страсбург? За 100 000 гласа тепърва ще правим точни и конкретни анализи, ние сега имаме задача да анализираме 20 000 гласа, а хипотетичните впоследствие".

0 коментара:

Публикуване на коментар