Доган бесен на своите в Кърджали

петък, октомври 26, 2012 |

Лидерът на ДПС Ахмед Доган е ядосан на подчинените си партийци в Кърджали за скандала, който забъркаха около освободителя на града генерал Васил Делов. Сокола се ядосал, че подценили мащаба на проблема. И вкарали партията в национална интрига, която лепнала петно на ДПС, разказаха депутати, предаде Стандарт нюз.
„Това не е въпрос само на Кърджали. Не е лъжица за тяхната уста! Трябваше да ни питат, не да ни поставят пред свършен факт!“, ядосвал се Доган пред съпартийци. С черни точки са кметът Хасан Азис, който не информирал ДПС, че предлага ген. Делов за почетен гражданин на Кърджали. Както и общинарите, които след разразилия се скандал в партията провалили награждаването. И Азис, и общинарите трябвало да преценят в аванс, че темата е деликатна и ще провокира остра реакция.
В отговор на отказа за почетно гражданство на Делов, ГЕРБ и БСП искат той да бъде награден посмъртно с орден „Стара планина“.
Засега уволнения в ДПС в Кърджали няма да има. Доган щял да изчака развитието на казуса. Но здраво щял да се накара на депесарите в Кърджали на конференцията им следващия уикенд.
В парламента ГЕРБ обвини ДПС, че е направило опит да подмени историческата истина. В отговор зам.-шефът на Движението Лютви Местан призова за политическа зрялост, без експлоатация на миналото. Той отбеляза, че представители на ДПС винаги са под знамената с другите партии на Трети март, а в кабинета на Доган и на други депесари стои портрет на Левски.
„Отказът на ДПС за обявяването на ген. Васил Делов за почетен гражданин е провокация“, каза пък премиерът Бойко Борисов. „ДПС прекрасно знаят, че така провокират етническо напрежение“, добави той. Според него депесарите правят това с ясна умисъл.