Водещи теми в регионалните вестници в Кърджали

вторник, април 19, 2011 |

Водещата тема в днешните вестници в Кърджали е затварянето на цеха за производство на олово към ОЦК АД, който се сочи като основен замърсител на въздуха над града. „Нов живот” със заглавие „Пломбираха оловноя завод” пише, че Оловният завод в Кърджали спря официално работа. Директорът на Регионалната екоинспекция в Хасково Димитър Илиев и представители на областната управа, придружавани от полиция, влязоха вчера в ОЦК точно в 11 ч. В присъствието на камери и журналисти те пломбираха командните помещения на цех "Агломерация", с което производството на олово бе прекратено за първи път от над 50-годишното съществуване на предприятието.
„24X7 Родопи” под заглавие „Таен срок за Захариев” твърди, че на собственика на ОЦК АД е даден срок. Вестникът цитира екоминистерството откъдето са заявили, че въпреки намалялото замърсяване след налагане на ограничителни мерки, обгазяванията са продължили. Според областната управа, собственикът на комбината Валентин Захариев не е предприел мерки за спиране на замърсяването, въпреки дадения му от три министерства гратисен срок.
 „Арда” пък като водеща новина поднася на читателите си неделната сбирка на актива на ДПС в областта. „Ръководството на ДПС обмисля да внесе първия вот на недоверие към правителството за земеделската политика, която водят управляващите”, това заяви зам.-председателят на парламентарната група на Движението за права и свободи Лютви Местан на среща със структурите на партията в Кърджалийско, пише вестникът в уводната си статия.

0 коментара:

Публикуване на коментар