Идеята за язовир "Тунджа" е на Ахмед Доган

понеделник, юни 04, 2012 |

Строителят на "Цанков камък" Николай Вълканов обяви, че консултантът по проекта Ахмед Доган е един от най-големите специалисти по хидроенергетика.
“В България само 10 човека имат познания в тази дисцплина. Ахмед Доган е един от тях. Той има огромни познания”, обяви той пред bTV и призова Сокола най-после да разкрие колко е добър в областта на енергетиката. В тази връзка бизнесменът не съжалява за големите хонорари, които му плаща и не вижда нищо скандално в това.

"Не е имало задкулисие, всичко е било по правилата. Хубаво стана, че много приказки се изприказваха предварително, затова накрая, когато човек дава документи и факти, е по-спокоен и по-убедителен. Трябваше ли да му платя хонорара под масата?", коментира Вълканов.

Той разкри още, че лидерът на турците изпитва повече от страст към производството на ток от вода. Затова той винаги носи в чантата си, независимо къде се намира, калкулатор, формули и таблици, за да може винаги при удобен случай да прилага знанията си по хидроенергетика. "Има някаква страст и чете много за производство на електроенергия от вода. За първи път ще споделя, че идеята за язовир "Тунджа" е на Ахмед Доган", разкри Николай Вълканов.

0 коментара:

Публикуване на коментар