Георги Икономов: С изпълнение на Йълдъз Ибрахимова днес започва джазфестивалът в Банско

петък, август 03, 2012 |

Джазфестивалът в Банско започва днес с изпълнение на Йълдъз Ибрахимова и Биг Бенда на БНР. Това каза пред Агенция „Фокус” кметът на Банско Георги Икономов по повод началото на 15-тото издание на Международния джаз фестивал, който ще се проведе в Банско от 3 до 11 август.
Официалното откриване е утре в 19.00 часа. Обстановката в Банско е празнична и с приповдигнато настроение, сцената е почти готова. Има много хора в очакване, така че се надявам, че ще се получи добро представление, каза кметът на Банско.
Фестивалът ще продължи до 11 август. Най-интересните участници може би са „Севън кингс”, които са наследници на „Джипси кингс” - част от групата пее в тази група „Севън кингс”, също така и Манго Джери - действително има много сериозни имена и мисля, че ще стане много хубав купон, дано и времето да бъде с нас, каза Икономов.
„Тази година фестивалът ще бъде много по-дълъг и групите, които сме поканили, са впечатляващи. В Банско нямаме все още възможност да провеждаме феста на някаква по-сериозна сцена, като например открит театър, който започваме да проектираме, но засега възможностите са малко по-ограничени и затова го провеждаме на площада, където има около 1000 – 1200 седящи места, а останалите са правостоящи”, каза Георги Икономов.

0 коментара:

Публикуване на коментар