Реджеп Ердоган към Цветан Цветанов: Поздрави на Бойко Борисов, много добре работим заедно

понеделник, октомври 01, 2012 |


Официалната вечеря, давата от Ердоган. Цветанов (втори отдясно) е настанен близко до домакина. Снимката е от страницата на турския премиер във фейсбук.
Специални поздрави на премиера на България Бойко Борисов е изпратил турският премиер Реджеп Ердоган онази вечер чрез вицепремиера Цветан Цветанов, научи "24 часа".
Министърът бе единственият българин на официалната вечеря, давана за високите гости на конгреса на управляващата партия на Турция, която вчера проведе своя конгрес. Много добре работим с Борисов и с вашето правителство, продължил с похвалите турският премиер. Вечерята била в централата на партията в Анкара, където се намира един от най-луксозните турски ресторанти, на фона на автентичен турски фолклор.
Гости на форума от България бяха и депутатката от ГЕРБ Цвета Караянчева и независимият Касим Дал. Цветанов доведе със себе си и кмета на Дулово д-р Юксел Ахмед (избран с подкрепата на ГЕРБ), и други активисти. ДПС бе представено от зам.-шефа Рушен Риза.
Цветанов и Цвета Караянчева по време на форума. СНИМКА: ПРЕСЦЕНТЪР ГЕРБ

Зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов се срещна с над 20 български изселници от Бурса, Измир, Истанбул и Анкара, съобщиха от партийния пресцентър. Срещата не била предвидена, но изселниците разбрали за визитата на Цветанов и за своя сметка дошли да се видят с него.
"Уважаваме всички български граждани и работим, за да направим по-добър живота за всички без значение от техния произход, етнос и религия", казал Цветанов. Той им разказал, че освен магистрали се строят и ремонтират пътища и в райони като Кърджалийско, Разградско, Търговищко, Шуменско и Силистренско, които са изоставени от политиците през последните 20 години.
Разпален, Реджеп Ердоган си свали сакото и произнесе реч пред съпартийците си по бяла риза. СНИМКА: РОЙТЕРС

Вицепремиерът подчертал също, че с гласуваните от ГЕРБ закони е разбит досегашният монопол на фирмите - изкупвачи на тютюн и сега суровината се изкупува на пазарни цени.
Българските изселници още веднъж настояха ГЕРБ да разкрие партийни офиси в Турция. Както "24 часа" първи писа, предстои създаване на партийни структури в Бурса и Истанбул, където има най-голяма концентрация на хора от България.
ДИАНА КЪНЧЕВА