Реформаторският блок: Не се поддавайте на разделението между София и провинцията

вторник, септември 03, 2013 |

Реформаторският блок призовава българските граждани да не се поддават на упоритото, последователно и с лъжи насаждано от БСП, ДПС и "Атака" противопоставяне на София на останалата България. Това пишат партиите от блока в декларация, изпратена до медиите.

Днес столичният кмет Йорданка Фандъкова също изрази надежда, че трябва да се спре с "налагането на разделителна линия между хората от София и провинцията". Поводът еподготвянето на акция в подкрепа на правителството, за която има подадено уведомление в общината. При предишния митинг в подкрепа на кабинета "Орешарски" по време на извънредното заседание на парламента за актуализацията на бюджета за 2013 г.управляващите от БСП и ДПС бяха организирали автобуси с поддръжници на правителството от цялата страна.

"Това е отвратителен опит за възраждане на сталинистки комунистически практики. Жалко е, че в тази акция от последния месец днес най-активно участват ръководителите на Народното събрание – институция, която трябва да олицетворява единството на българската нация", пише в декларацията на Реформаторския блок. От обединението призовават гражданите да се противопоставят на сливането на политиката с мафията и на завръщането на "провалената идеология на комунизма в каквато и да е форма".

Вкопчването на БСП, ДПС и "Атака" в зловещата идея, че "София не е България", че там, на жълтите павета, вече трети месец протестират платените агенти на световния империализъм, нагледно показва, че тези партии са се самоизключили по същество от демократичните процеси, че те не само са антиевропейски, но и антибългарски, се казва още в документа.


Пълният текст на декларацията: 
 Реформаторският блок призовава българските граждани да не се поддават на упоритото, последователно и с лъжи насаждано от БСП, ДПС и АТАКА противопоставяне на София на останалата България. Това е отвратителен опит за възраждане на сталинистки комунистически практики. Жалко е, че в тази акция от последния месец, днес най-активно участват ръководителите на Народното събрание – институция, която трябва да олицетворява единството на българската нация. Европейското бъдеще на България е, разбира се, не в подлото и безумно разединяване на гражданите, а в осигуряването за всички на възможности за житейски просперитет, мобилност и равенство пред закона. Вкопчването на БСП, ДПС и АТАКА в зловещата идея, че "София не е България", че там, на жълтите павета, вече трети месец протестират платените агенти на световния империализъм, нагледно показва, че тези партии са се самоизключили по същество от демократичните процеси, че те не само са антиевропейски, но и антибългарски. Защото какво по антибългарско от това да държиш привържениците си в подчинение чрез лъжи, инсинуации и манипулации. Граждани на България, нека се противопоставим на завръщането на провалената идеология на комунизма в каквато и да е форма. Основната ни задача като българи днес е да се противопоставим на сливането на политиката с мафията. Да пресечем пагубния за България контрол на икономически и престъпни групировки върху държавата. Само една единна нация може да постигне такава цел. Уважаеми граждани, разбира се, че София е България, така, както и Смолян и Силистра, Сливен и Каварна, Бургас и Видин, Русе и Стара Загора са България, както всички български селища са малки Българии – с драматичните си проблеми, с радостите и празниците си, с историческата и културната си памет. Помнете винаги, че успяват тези нации, чиито граждани се обичат помежду си, желаят да живеят заедно, да градят общо бъдеще, а не тези, където брат за брата е враг. В желанието си да разединяват и владеят с лъжи, клевети и омраза лидерите на управляващото мнозинство стигнаха твърде далеч. Време е българското гражданство да прозре в пълна степен фалшивостта на подобни послания. Езикът на враждебността може да ни заведе само в погрешни и опасни пътища!