Борисов: Етническият мир в България е стабилен

петък, август 26, 2016 |

Мигрантската криза в Европа и нейното отражение върху държавите, поставени на най-голям натиск, беше обсъдена на среща на министър-председателите на България и Турция Бойко Борисов и Бинали Йълдъръм при започналото посещение на българския премиер в Истанбул.
„Знаем и следим отблизо проблема с мигрантите, пред който е изправена България. Оставяйки на страна проблемите с ЕС, които изживяваме, ще направим всичко по силите ни,за да намалим товара от гърба на България”, заяви турският премиер.
България ще бъде използвана, за да предаде ясно послание на Европа, а то е, че Турция иска техните европейски партньори да разберат, че е настъпил моментът, в който Европа трябва да поеме повече отговорности за мигрантите.
„Ако през октомври не влезе в сила решението за либерализация на визовия решим за турски граждани, Европа ще е изправена пред голям риск”, заяви Бинали Йълдъръм.
„Обявяваме война на всички терористични организации. Никоя от тях не може да постави на колене Турция”, допълни турският премиер.
"Въпреки натиска от нелегални мигранти, етническият мир в страната ни е стабилен. Представители на различните етнически общности присъстват на всички нива в управлението на страната, а правителството периодично отпуска значителни суми за възстановяване на обредни домове и храмове на всички изповедания, за развитие на пътната и социална инфраструктура навсякъде в страната. Това допринася за равнопоставеното развитие на всички региони”, заяви Борисов по време на срещата.

0 коментара:

Публикуване на коментар