ПРИЗИВ

петък, април 07, 2017 |

ДО
ПП ГЕРБ
ДО 
КОАЛИЦИЯ
РЕФОРМАТОРСКИ БЛОК - ГЛАС НАРОДЕН
ДО
КП „ДВИЖЕНИЕ ДА БЪЛГАРИЯ“
ДО
КОАЛИЦИЯ НОВА РЕПУБЛИКА

Уважаеми госпожи и господа,
Обръщаме се към Вас с призив да заявите категоричната си позиция за безпрецедентната ситуация в страната, създадена в резултат от грубото погазване на Конституцията и на законите от страна на служебното правителство и неговия патрон, президента Румен Радев.
Изборите за 44-то НС са опорочени, защото се проведоха в драстично нарушение на Конституцията и Изборния кодекс.
Българската и международната общественост станаха свидетели на нарушаване на основни конституционни права:
1.Право на влизане в родината – чрез блокада на българо-турската граница от крайни националисти и техни документирани действия за прогонване на български граждани извън пределите на страната.
2.Възпрепятстване на изборни права – създадена бе практическа невъзможност за влизане в родината на български граждани и същевременно бе грубо опорочен процесът на гласуване в чужбина чрез противозаконни указания на ЦИК от 24.03.2017 г., взети под политически натиск и в тежко противоречие с Решение №3197/15.03.2017 г. на ВАС.
Дадените указания от ЦИК са не просто противозаконни, но са противоконституционни, защото в нарушение на основния Закон на практика въведоха изискване за образователен ценз за писмена грамотност, като лишиха десетки хиляди гласоподаватели от задължителното им по закон право на вот. Други десетки хиляди български граждани не успяха да гласуват поради недостиг на време вследствие на изкуствено въведените технически ограничения от незаконните указания на същата Комисия.
Налице са предостатъчен брой основания да се направи заключението, че всички тези нарушения на Конституцията, законите и съдебните актове са повлияли определящо на крайните резултати, до степен, че 44-то НС е с изкривена представителност и не отразява реално волята на суверена.
Избори, проведени при стриктно спазване на Конституцията и законите, биха имали за резултат различно представителство на политическите сили в 44-то НС.
С основание твърдим, че в 44-ия Парламент биха намерили място и други партии, постигнали резултат около 3 %. Това са партиите от автентичната българска десница.
Затова 44-то НС е морално-политически и правно нелегитимно. Следователно един морално-политически и правно нелегитимен Парламент не би могъл да излъчи демократично Правителство. Понастоящем на българските граждани се предлага да „преглътнат“ порочна формула на властта с участието на крайни националисти, определени в Доклад на ПАСЕ като „фашистки“. Тяхно участие в един бъдещ Министерски съвет застрашава не само етно-религиозните малцинства, но и евроатлантическия път на България.
Уважаеми госпожи и господа,
Обръщаме се към Вас с призив да заявите категорична позиция за непризнаване на легитимността на изборите за 44-то НС и инициирате на свой ред искане за касирането им.
Този призив е с особена значимост за ПП ГЕРБ, спечелила най-много гласове на проведените избори. Един акт на непризнаване на изборите заради десетките хиляди български граждани, фактически лишени от правото им на глас, би извисил ценностно ГЕРБ като истински дясна, евроатлантическа партия – член на ЕНП.
В противен случай, ако надделее партийният егоизъм и принципът за властта на всяка цена, в името на която ПП ГЕРБ би се съюзила с крайните националисти и възползвала от задкулисната подкрепа на ДПС, тази партия ще се делегитимира като демократична дясна политическа сила.
Сформирането на ново, 44-то НС в резултат на опорочени избори не може да произведе нищо добро за България. Върху ПП ГЕРБ пада историческата отговорност за единственото легитимно решение – нови парламентарни избори, които да се проведат при стриктно спазване на конституционните права на българските граждани и по тяхна воля да се излъчи следващо демократично, евроатлантическо правителство на Р България.
Дясно-центристките партии в България са призвани да единодействат в името на евроатлантическа България, за да дадат демократичен отпор срещу пълзящия националсоциализъм и олигархичното задкулисие.
Идейната основа на това единодействие може да бъде съгласието за образуване на общ Конституционен форум за свикване на Велико Народно събрание с една основна цел - да приеме акта за собствената си ликвидация, като даде всички свои правомощия на Народното събрание, което да приеме нова Конституция на европейска България.
                                       
ЛЮТВИ МЕСТАН
             ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ПП ДОСТ

0 коментара:

Публикуване на коментар