Скандал в НС за гражданството

сряда, февруари 07, 2018 |

От ДПС искат да се придобива българско гражданство, ако човек има родител български гражданин или починал, като български гражданин. Обясниха, че целят прекратяването на дискриминационни практики, забранени от Евроконвенция. Патриотите опонираха, че ДПС искат да получат още 2 милиона гласа от Турция. Припомниха, че въз основа на доброволни спогодби изселниците нямат право да възстановяват гражданството си. Предложенията на ДПС бяха отхвърлени.
Хамид Хамид - зам.-председател на ПГ на ДПС: Какво правим ние, като български народни представители, за тези, които и без това са български граждани, но просто нямат документ за това? Това са хора, които имат баща или дядо български гражданин, милеят за България, но криворазбрани политици пречат те да си получат документа за българско гражданство.
Юлиан Ангелов - секретар на ПГ "Обединени патриоти": Вие предлагате всички тези по изселническите спогодби да получат българско гражданство, включително и техните потомци, деца и внуци, всички стотици хиляди и милиони, като целта е една-единствена - Турция да има още по-огромно влияние в България и българската политика. Е, това няма да го допуснем.
БНТ

0 коментара:

Публикуване на коментар