Генерал Касем Сюлеймани стои зад атентата в Бургас

сряда, януари 08, 2020 |


"Генерал Касем Сюлеймани стои зад атентата в Бургас през 2012г. Това не го казвам аз, това го каза министър-председателят Бойко Борисов и вътрешният министър Цветан Цветанов през декември 2012г., когато бяха поканени при президента на САЩ  Барак Обама. Те казаха, че Хизбула седи зад този атентат, а зад Хизбула седи този човек. Той е "големият мозък" зад Хизбула. Трябва да си даваме сметка, че България е пострадала от него и отношението ни трябва да бъде мерено през тази призма." Това заяви пред  БНТ председателят на Атлантическия клуб в България Соломон Паси. 

"Касем Сюлеймани е един много интелигентен човек в политическо, военно и в терористично отношение. От европейска гледна точка, той е от "тъмната страна на силата" с изключение на 3 години – между 2014 и 2017г., когато е съюзник на Запада в борбата с Ислямска държава. 

Не случайно европейските лидери казаха, че няма да пролеят сълза за неговата смърт. Той има славата на Дарт Вейдър, той не е Люк Скайуокър. Сюлеймани причини войните в Йемен, в Либия, в Газа.", продължи Паси.

0 коментара:

Публикуване на коментар