Херо Мустафа пред Хасан Азис: Повече контакти между американския и местен бизнес с цел инвестиции

понеделник, февруари 22, 2021 |

 Кметът на община Кърджали д-р инж. Хасан Азис се срещна и разговаря с посланика на САЩ в България Н.Пр.Херо Мустафа. В срещата участваха и заместник-кметовете Тунджай Шюкрю и инж.Катя Митовска, както и секретарят на общината Себахатин Риза.

Кметът подчерта, че Кърджали е един от градовете в България с най-много символи на Америка и това се дължи на дългогодишните добри контакти с побратимената община Елхарт, щата Индиана в САЩ. Сред тези символи са  Дружеството „Приятели на САЩ”,  новопостроена улица, именувана „Джордж Вашингтон“, реализиран частен проект „Пентагон“  - комплекс  с офиси и жилища, дългогодишната традиция всяка година в Кърджали  месец февруари да се отбелязва с различни мероприятия като „Месец на Америка“ и др.


Кметът запозна Н.Пр.Херо Мустафа с развитието на Кърджали, промяната в икономическата структура на района. Преди 15-20 г. основен поминък тук е бил тютюнопроизводството, сега  се произвеждат части за над 40 модела автомобили.

Н.Пр.Херо Мустафа изрази готовност за работа с общината по бъдещи съвместни инициативи в различни сфери. Посочи също, че ще работи за активизиране на контактите между американския и местен бизнес за привличане на инвестиции в Кърджали.

0 коментара:

Публикуване на коментар