Хайри Емин на среща между управителния съвет на НСРОБ и Херо Мустафа

сряда, февруари 17, 2021 |


Днес, в Централната Софийска синагога се състоя среща на навоизбрания Управителен съвет на Националният съвет на религиозните общности в България (НСРОБ)  и Н.П. г-жа Херо Мустафа, Посланик на САЩ в България.

Посланик Мустафа бе придружавана от Секретаря по политическите въпроси към Посолството на САЩ, г-жа Трош Вендъруол и преводач, г-жа Веселина Хаутрон.

От страна на УС на НСРОБ присъстваха г-н Роберт Джераси, проф. Гарабед Минасиан, адв. Грета Ганева, отец Петко Вълов, г-н Хайри Емин и Председателя на ЦИДС, г-жа София Коен.
Посланик Мустафа бе информирана за историята на създаване на НСРОБ, както и за многото съвместни инициативи, реализирани от Националния съвет през последните 13 години. Представителите на всяка деноминация в съвета представиха накратко дейностите в съответните вероизповедания.
Посланик Мустафа прояви жив интерес към дейността на НСРОБ и зададе много въпроси. Бяха обсъдени и евентуални тематики, които представляват взаимен интерес и потърсени възможности за тяхната реализация в бъдещи проекти.
Срещата премина в много топла и приятелска атмосфера.

0 коментара:

Публикуване на коментар