Доган вече не е свидетел по делото срещу Октай, глобиха Бисеров за неявяването

понеделник, ноември 25, 2013 |

Софийски градски съд (СГС) заличи Ахмед Доган като свидетел по делото срещу нападателя му Октай Енимехмедов. Съдът наложи глоба от 500 лв. на Христо Бисеров за неявяване, като свидетел, по делото.
СГС ще поиска от Софийска градска прокуратура, която му повдигна обвинение за пране на пари и данъчни престъпление, справка за актуалния му адрес. След като се установи този адрес, той да бъде доведен принудително за следващото съдебно заседание, което ще е през декември.

Според защитата на Октай Енимехмедов, вещото лице Игнат Петров не е успял достатъчно добре да проучи състоянието на почетния председател на ДПС Ахмед Доган, липсва и оценка за състоянието на Ахмед Доган преди и след инцидента.
По думите на Октай Енимехмедов, тази експертиза е политически ход от страна на Ахмед Доган за отстраняване от делото. „Не мисля, че той се намира в състояние на силна депресия", допълни още обвиняемият.

Припомняме, че Октай Енимехмедов е обвинен в опита за убийство на Ахмед Доган. На 19 януари по време на национална конференция на ДПС в НДК той прекъсна речта на политика, насочвайки газов пистолет в слепоочието му. До изстрел не се стигна, тъй като оръжието засече. Ако бъде признат за виновен Енимехмедов може да получи присъда от 15 до 20 години затвор, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна

0 коментара:

Публикуване на коментар