Депутат не иска „Джем" в ДПС

вторник, юни 26, 2012 |

Мега гаф на народния представител Ремзи Осман шокира алианите в България, като лидерите на общността ще искат от Ахмед Доган и Централното ръководство на ДПС наказание за негови необмислени думи, изречени на конференцията на Младежкото ДПС в Кърджали. Не е изключено дори да се иска отстраняването на Осман от ДПС по силата на член 6 от Устава на партията, заради „създаване на условия за разкол и фракционизъм, застрашаващи целостта на партията и ръководните и органи".
Няма място за организации като „Джем" в политиката на ДПС, заявил Ремзи Осман по време на форума по повод на това, че единият от кандидатите за младежки лидер е алиан и член на въпросната организация.
Реакции пред депутати имало през уикенда от алиани, делегати на конференциите на ДПС в Момчилград и Крумовград. От „Джем" алармирали и партньорите си в Турция, чиито лидери заявили, че още във вторник ще поискат повече информация за случилото се в Кърджали от народни представители, които ще бъдат в южната съседка.
От ДПС поясниха, че Рамадан Аталай, който е шеф на Групата за приятелство България-Турция, в момента води делегация в Анкара и най-вероятно въпросите ще бъдат отнесени към него, защото е и най-запознатият с темата. В делегацията е и народният представител от Кърджалийско Неджми Али, който също присъстват на скандалната конференция.
Групата отлетя за Анкара в понеделник по обяд, а серията от важни срещи са планувани за вторник, поясниха от ДПС.
Напомняме, че Рамадай Аталай е от лидерите на алианите в България.
Алианите в Източните Родопи членуват в сдружението „Джем – Южна България".

0 коментара:

Публикуване на коментар