ДПС призова за разпускане на парламента и предсрочни избори

вторник, септември 04, 2012 |

Според ДПС единственото добро, което оттук нататък може да направи 41-то Народно събрание за страната, е незабавно да се разпусне, за да се организират предсрочни избори през късната есен. Това каза в парламента заместник-председателят на ПГ на ДПС Лютви Местан в декларация от името на партията, предаде репортер на Агенция „Фокус” . „Ще се случи това, което премиерът решава в последния момент – такъв е моделът на властта”, каза Местан. По думите му каквито и приоритети да заяви това правителство, те няма да станат. „Политическият ресурс на 41-то Народно събрание и неговото правителство е изчерпано”, добави Лютви Местан.
Според него няма друг изход от управлението на ГЕРБ, което тика към социална нищета. „Правителствената политика продължава да се лута без посоки. Мандатът на ГЕРБ започна със симеондянковите закани за влизане в Еврозоната. Икономиката е болна, болно е обществото, болна е самата демокрация. Правителството не може да предложи нито една мярка за решение, продължава с обвинения”, каза Местан.
По думите му бедността обхваща все по-големи социални кръгове и никоя магистрала няма да реши проблема с глада. „Няма как за три години да сте замразили заплатите и пенсиите и едва през последната година предизборно да развържете кесията. Откъде? В реалния живот фалитите са десетки хиляди. Навлизаме в годината на популизма. Ще властва демагогията за сметка на икономическия растеж”, коментира Местан.
„Единственото народоугодно дело, което парламентът може да направи, е да се разпусне. ПГ на ДПС призовава всички парламентарни и извънпарламентарни сили за опозиционен консенсус, за координирани действия от днес, с които да се гарантира честността на следващите парламентарни избори. Няма друга приоритетна цел, която да стои по-високо от тази”, каза още Местан.

0 коментара:

Публикуване на коментар