ДПС: Доган е нужен на България

понеделник, октомври 08, 2012 |


Тече усилена подготовка на ДПС за Конгреса на партията през януари месец. Той вероятно ще е на 20 или 27 януари. Там ще бъдат зададени политиките на ДПС и за изборите и след тях. 
От сега е ясно едно: Доган ще остане начело на партията.
Рушен Риза, заместник-председател на партията, заяви гръмко: “България има нужда от Ахмет Доган, особено в тези смутни времена, когато се потъпкват основни човешки права и правата на всички политически партии. Аз ще се надявам и ще се радвам г-н Доган дълги години да бъде наш лидер, всичко друго са политически инсинуации", заяви Риза и обясни, че не знае нищо за напускане на Доган.
“България има нужда от такъв силен лидер, който безспорно се е доказал през годините", изтъкна още веднъж в ефира на Радио К2 Риза.
Според Риза, турските избиратели на ДПС следят ситуацията в страната и се интересуват, но действителността в България е, че всички медии са проправителствено ориентирани и гласа на ДПС се заглушава. Затова се разчита на директен, постоянен контакт с избирателя и на интернет комуникация.
Риза коментира, че на конгреса на управляващата партия в Турция ДПС не са били заедно с ГЕРБ, не са ходили на официална вечеря при Ердоган, на нея е бил министър Цветанов като по-висш представител на държавната власт. ГЕРБ няма да успее да отнеме ДПС–гласовете в България и Турция, заяви Риза и обясни, че избирателят на партията е достатъчно разумен и сам преценява кой какво е направил за него. “Напротив, аз се надявам демагогията на ГЕРБ да се превърне в реална политика и реални действия!”, допълни Риза.