Октай: Искам да говоря, но съдът не ми позволява

вторник, юни 11, 2013 |

Има още много неща, които искам да кажа, но съдът не ми позволява да изляза и да ги кажа, обяви Октай Енимехмедов. Вчера Софийският апелативен съд го остави в ареста. 
Той е зад решетките почти 5 месеца, след като на 19 януари насочи газов пистолет към слепоочието на почетния председател на ДПС Ахмед Доган. "Въобще не съжалявам", призна младежът, докато конвоят го отвеждаше от залата. Според него, когато се появят "млади умни хора, те стават неудобни". Той се оплака, че отдавна иска да обясни защо е насочил пистолет към Доган, но нямало кой да го чуе. 

"Искам да кажа, че има политически натиск върху цялата държава от БСП и ДПС", каза Октай.

Според апелативните съдии предстои да се изяснят мотивите на Октай - дали те са политически, лични, или психопатични. 

Магистратите обясниха, че далеч не толкова ключово е от какво разстояние е насочил оръжието, защото той се опитвал да се приближи, но не успял заради бързата реакция на Доган. 

Тепърва по делото щяло да се изяснява и защо е избрал газово оръжие и дали въобще е можел да се сдобие с огнестрелно. Октай обаче носел и нож.

"Каквито и да са мотивите му, от това, което е извършил, несъмнено става ясно, че той е личност с висока степен на обществена опасност", смята апелативният съд.
(24 часа)