Депутатът Аврамов: В Родопите тече страшен сепаратизъм, турцизират българските мюсюлмани

петък, юли 19, 2013 |

„В смесените райони и Родопите има един все по-агресивен сепаратизъм. Има огромен натиск върху българите – мохамедани да бъдат турцизирани. Паралелно с това, върви и друг процес, от емисари на фундаменталистки групировки. В тези региони има процес на турцизиране. Не може да останем безучастни към този сепаратизъм", заяви от парламентарната трибуна народният представител от ПГ на "Атака" Димитър Аврамов по време на разискванията за избор на председател на ДАНС.
Аврамов бе водач на листата на патриотите в Кърджали и Смолян, като в последния момент системата „Хеър Ниймайер" му позволи да влезе в парламента от Смолян с около 2 000 гласа.
На съвместно заседание на три парламентарни комисии беше разгледан доклад за националната сигурност.
„На заседанието направих едно изказване с много тревожни факти. Казах част от истината, която е за угрозата, която тегне над българската действителност. Не бива да се робува на един порочен стил – да се отрича истината, априори", обясни Аврамов.
Той се обърна към Владимир Писанчев с думите: „Би трябвало да имате пряко отношение и информация за това, което става в така наречените смесени райони в България, където тече страшен сепаратизъм. Ние говорим за ДАНС и за национална сигурност и това е част от националната сигурност. Има един процес в тези региони, в който се турцизират българските мюсюлмани. Ние разполагаме с един куп разработки на наши и чужди агентури и можем да ви ги предоставим".