Корман Исмаилов: Партията на Касим Дал беше в списъка на Делян Пеевски за репресии

петък, юли 19, 2013 |

Надяваме се новото ръководство на ДАНС да не изпълнява партийни поръчки на ДПС и Атака
 Очакваме всякакъв политически натиск и репресии от новата тройна коалиция. Това обяви пред Faktor.bg Корман Исмаилов, лидер на на младата партия „Свобода и достойнство”, създадена от Касим Дал. Повод за реакцията му стана парламентарно изявление на депута от Атака Димитър Аврамов, който днес при избора на нов шеф на ДАНС поиска специалните служби да разследва Касим Дал и Корман Исмаилов като агенти на турските служби. Партията им пък била финансирана от Анкара.
Бяхме наясно, че сме сред първите имена в списъка на Делян Певски, като нов шеф на ДАНС. Трябваше от нас да започне репресивните си действия и да бъдем мачкани по политически причини. Ние сме заплаха за ДПС, режем от електората им, решаваме проблеми в регионите, които те години наред отказват да променят. Заради нас ДПС загуби по един мандат в области като Кърджали, Разград, Търговище и Хасково. Разколебахме голяма част от традиционните им избиратели, обясни атаките Корман Исмаилов.
Според него днешното ръководство на Република Турция наистина ги подкрепя като нова партия и се дистанцира от политиката на ДПС. 
Да не се заблуждаваме, Турция подкрепяше ДПС повече от 20 г., но се убедиха, че с практиките и политиките, които водят, партията на Доган вече не е полезна за турците и мюсюлманите в България. Турция разбра, че ДПС е авторитарна затворена партия, свързана с корупция, с ДС. Всичко това натрупа негативи към ДПС. 
Корман Исмаилов е категоричен, че Атака в момента са в чудесна прегръдка с ДПС, а хората на Сидеров не забелязват какви безобразия вършат хората на Местан.
 Безсмислено е да влизаме в техния общ цирк. Атака е една абсурда, ксенофобска партия, която трябваше да бъде забранена още когато правеше ексцесиите пред джамията в София. Те просто са част от схемата за противопоставяне и от това се хранят, посочи още лидерът на „Свобода и достойнство”. Той посочи, че ролята им е да  покажат, че от общата прегръдка на ДПС и Атака печелят една шепа хора.
Корман Исмаилов изрази надежда, че ДАНС няма да изпълнява политически поръчки и няма да се подадат  партийни нареждания. Избирателите виждат всичко, разбират провала на ДПС и мисля, че на предстоящите предсрочни избори и Атака и ДПС ще получат шамар от хората, които са разбрали политиката им.


Korman İsmailov: Arkamızda Türkiye var

19 Temmuz 2013 Cuma

Hürriyet ve Şeref Halk Partisi lideri Korman İsmailov, Bulgar basınına yaptığı açıklamada, Türkiye’deki yönetimin kendilerini desteklediklerini ve Hak ve Özgürlükler Hareketi Partisinden uzak durduklarını...