Наим Сюлейманоглу за кадем на Ардино в спортен проект

вторник, юли 30, 2013 |

Трикратният олимпийски шампион по вдигане на тежести Наим Сюлейманоглу посети Ардино по покана на кмета Ресми Мурад. „Джобният Херкулес" дойде в града под Белите брези за първи път откакто е емигрирал в Турция преди 27 години. Той присъства на подписването на договор за изпълнение на cтроително-монтажните работи по проект „Утвърждаване на здравословен начин на живот и създаване на условия за занимания и спорт на населението, туристите и хората с увреждания в община Ардино". Контрактът беше парафиран от градоначалника и представителя на избрания изпълнител Обединение „Спорт за всички" Иван Михайлов.
„Дано обновяването на съществуващите и изграждането на нови спортни съоръжения дадат възможности да излезнат добри спортисти от Ардинско, които да вървят по стъпките на най-великия щангист в света Наим Сюлейманоглу", каза Ресми Мурад по време на подписването на договора. „Знаете, че много обичам България. Тук сме родени и израсли и винаги ще подкрепяме развитието на спорта", заяви шампионът. Той похвали ръководството на общината, че полага грижи за спорта в района. „Надявам се отсега нататък младите хора в Ардинско да спортуват повече, отколкото да стоят по дискотеките и пред компютрите", каза още Сюлейманоглу.
Проектът на община Ардино е одобрен по Програмата за развитие на селските райони 2007-2013. Обект на интервенция е спортната инфраструктура на територията на общината в посока нейното осъвременяване чрез изграждане и ремонт на спортни обекти, доставка и монтаж на спортни уреди.
По проекта се предвиждат мерки за енергийна ефективност, основен ремонт и пристройка на Спортна зала „Юнак" в Ардино. В Бял извор ще се изгради спортен център и ще се ремонтира местният стадион. В спортната зала в Горно Прахово също ще се направят сериозни подобрения, като външно саниране, подмяна на дограмата, на електрическата и водната инсталация и ремонт на покривната конструкция. В проекта за спортната инфраструктура са включени още шест мултифункционални игрища в Горно Прахово, Млечино, Жълтуша, Чубрика, Боровица и кв. „Диамандово". В почти всички села в общината ще се поставят на открито тенис маси и фитнес уреди.
Гюнер ШЮКРИ