Атака против закона за вероизповеданията

четвъртък, август 08, 2013 |

Представителят на „Атака“ Павел Шопов оттегли подписа си като вносител на промени на закона за вероизповеданията. Според прессъобщение на "Атака", изпратено до медиите, депутатът е бил подведен, че внесените промени ще бъдат редактирани, тъй като в сегашния си вид дават възможност за спекулации с имоти на мюфтийството.

„Тъй като редакциите до момента не са направени, въпреки обещанията, г-н Шопов оттегля подписа си. Партия „Атака“ призовава другите вносители на закона да преосмислят текста му и да го редактират в посока на българския национален интерес“, заявяват от партията.

От там с тревога отбелязват претенциите на Главното мюфтийство за усвояване на имоти и издигане на джамии в изконни християнски центрове и населени места където няма мюсюлмани.

„Атака“ категорично е против проектите за възстановяване на джамии в Кюстендил, Стара Загора и други градове на България на места които са културно исторически паметници“, подчертават още в съобщението.

„Партия „Атака“ изразява възмущението си от поведението на президента Росен Плевнелиев, който отиде на съмнителна от протоколна гледна точка среща с вицепремиера на Турция Бекир Боздаг, който неясно по чия покана е в България. Изразяваме категоричното си несъгласие с антибългарското поведение на Росен Плевнелиев, който изгони българските журналисти от срещата, за да не бъде заснет как се здрависва с подсъдими лица, обвинени за тежки престъпления срещу държавата, както и с новия любимец на Ердоган, Касим Дал, учредител на Реформаторския блок, които стои зад опитите за държавен преврат в България. 

Партия „Атака“ задава въпрос към Конституционния съд това не е ли акт на държавна измяна и какви санкции предвижда Конституцията в този случай“, се казва в позицията на „Атака“.