Атака срещу президента заради Бекир Боздаг

събота, август 10, 2013 |

Служителят на депутата от ДПС  Делян Пеевски - Николай Бареков, зададе два въпроса на президента Росен Плевнелиев в сайта си по повод недопускането на български медии на вечерята за Рамазан Байрям.
"Смятате ли, че Вашето участие, скрито от медиите на ислямския ифтар в компанията на протурските националисти Касим Дал, Корман Исмаилов и на вицепремиера на г-н Ердоган, Бекир Боздаг, не Ви нарежда в редиците на тези международни политици, които легитимират политиката на „партията на справедливостта"? И насилието, извършено срещу мирни граждани, на площад „Таксим"?", пита Бареков.
Според него първата от грешките на държавния глава била, че изгонил медиите и не им позволил дори протоколно присъствие на негов политически пърформанс с участието на чуждестранни представители. "Вие ли говорите за свобода на медиите при положение, че се криете от тях и сте роб на една медийна групировка?", нападна остро журналистът.
Вторият гаф на Плевнелиев бил, че се заигравал с чужда държава и нейните геополитически цели с користната цел да му помогне с турските гласове да вкара своята политическа сила в парламента.
Бареков обяснява и защо нарича Реформаторския блок "политическа сила на президента".
"Когато преди 14 години Вие сте спали по паркингите на Германия, днешният реформатор Иван Костов направи първи опит да спечели турските гласове за своята кауза. Като добър политик, за разлика от Вас, Иван Костов се обърна към българските турци в Турция и сам поднесе своето извинение като държавник за щетите от възродителния процес", твърди Бареков.

В момента има война в медиите на две групировки – на медиите на Делян Пеевски и на Иво Прокопиев.