НОЩТА НА МУЗЕИТЕ И ГАЛЕРИИТЕ ЩЕ БЪДЕ ОТКРИТА С ИЗЛОЖБА НА ТУРСКИ ХУДОЖНИЦИ

понеделник, септември 16, 2013 |


Нощта на музеите и галериите в град Пловдив, България ще бъде открита с изложба на видни турски художници


Нощта на музеите и галериите в град Пловдив, България е важно събитие, което всяка година в края на месец септември превръща града в една голяма сцена на открито.
Тази година Нощта на музеите и галериите, в която ще участват редица видни художници от различни страни по света ще бъде открита с изложба на турски художници. В рамките на културното мероприятие, което стартира на 20ти септември 2013та година ще бъдат представени картините на трима важни художници от Турция сред които е и телевизионния говорител на Турското радио и телевизия /ТРТ/ Чатай Гьокмен.
Изложбата на турските художници Хикмет Четинкая, Шюкрян Истанбуллу и Чатай Гьокмен ще бъде открита в галерия „Аспект” .
Изложбата ще бъде открито с церемония на 20ти септември, на която ще присъства и генералния консул на Република Турция в Пловдив Шенер Челеби. На отркиването турските художници ще покажат нагледно някои от тънкостите на рисуването.
Във втория ден от Нощта на музеите и галериите в Пловдив турските художници ще проведат работно ателие за деца в сградата на Радио Пловдив след което рисунките на българските деца ще бъдат изложени във фоайето Радио Пловдив.
Изложбата на турските художници ще остане открита в продължение на три седмици.
TRT