Вдигат 30-километрова преграда по границата ни с Турция

сряда, октомври 16, 2013 |

Правителството разреши издигането на 30-километрова преграда по границата ни с Турция, в района на Елхово. Преградата ще представлява мрежа с височина 3 метра, каза зам.-министърът на вътрешните работи Васил Маринов след днешното заседание на кабинета.
Целта не е спиране на потока от бежанци, а засилване на нивото на охрана на границата. Маринов съобщи още, че в понеделник ще се състои извънредно заседание на правителствотона което за справяне с бежанския поток. Разходите са разчетени до края на годината.
Поставянето на мрежа по границата ни с Турция ще струва около 5 млн. лева, обясни Маринов, но не уточни кога ще се случи това.
"Тези заграждения нямат идея да връщат бежанците, тъй като ние сме против политиката на връщане. Идеята на тези заграждения или технически прегради е за повишаване нивото на охрана на българската граница и целта е лицата, които искат да минават през зелена граница, да се пренасочват към Свиленград, където е възможно в дълбочина на 3-4 километра да ги виждаме. Ние разполагаме с необходимата техника, имаме възможност да уведомяваме турските колеги, които да ги задържат", допълни Маринов.

0 коментара:

Публикуване на коментар