Кървав Байрам за снаха и свекърва

петък, октомври 18, 2013 |


80-годишна свекърва от стамболовското село Поповец прободе 7 пъти с нож в гърдите 20 години по-младата си снаха. Предполага се, че това станало, след като снахата пребила свекървата с лопата.
След нелепия инцидент и двете жени берат душа в хасковската болница.
Случката се разиграла в сряда. Още от сутринта снахата Кадрие и свекърва Хафе се скарали. Конфликтът започнал със спор коя от двете да мие съдовете на мивката. Двете се подготвяли да празнуват големия мюсюлмански празник Курбан Байрам.
По-младата жена очаквала да дойдат гости от Турция, Германия и родното село Мост. Докато метяла салона в къщата, рекла на свекърва си: "Да не мърсиш, докато гостите дойдат."
Явно репликата дошла в повече на 80-годишната свекърва и тя нагрубила Кадрие. Снахата побесняла. В отговор грабнала лопата от двора и нападнала по-възрастната жена. След един от ударите свекървата се строполила на земята.
Кадрие я оставила да лежи на пода и излязла навън. Хафе се освестила и решила да мъсти. Грабнала кухнеския нож, последвала снаха си и я нападнала в гръб. Пробола я седем пъти в гръдния кош, преди близки и комшии да я озаптят.
"Ужас! За малко да стана курбан за Байрама. Докато ме ръгаше, свекървата крещеше, че трябва да умра", разказа Кадрие в болницата в Хасково.
От думите стана ясно, че свекървата не била единственият проблем вкъщи. Мъжът бил вечно пиян, а синовете им били на гурбет във Франция и Германия. По-малкият я посетил в сряда в болницата заедно с приятелката си. Дали момичето ще се престраши да стане снаха в този род след битовия инцидент не е ясно.
Кадрие обаче се зарече никога повече да не се връща в дома си в Поповец, където била снаха повече от 36 години.
Според нея физическата саморазправа е предизвикана от майката на мъжа. По думите свекървата първо я нападнала с нож, а после тя отвърнала с лопатата. Как го е сторила след 7 удара с нож в гърба, Кадрие не можа да обясни.
TRUD

0 коментара:

Публикуване на коментар