Президентът Росен Плевнелиев: Имаме политическа, парламентарна, демографска и икономическа криза

четвъртък, октомври 03, 2013 |

Държавата ни се намира в комбинация от няколко кризи. Това каза пред журналисти в Хасково президентът Росен Плевнелиев, предаде репортер на Агенция “Фокус”

Ние имаме категорично политическа криза. Според мен имаме и парламентарна криза, защото парламентът не функционира на висотата на очакванията на гражданите, за съжаление. Надявам се това да се промени. Имаме и икономическа криза, имаме демографска криза, криза на доходите. Всички тези неща, в комбинация, означават само едно – отговорно отношение. България ще се оправи само по един начин и то много елементарен – когато имаме дългосрочни приоритети, когато се постигне консенсус по тях, и когато поне по тези дългосрочни приоритети, се работи последователно и се постигат резултати. За съжаление, ние сме свидетели на битки от днес за утре, на партизански подход и на липса на последователни усилия по дългосрочни национални приоритети. Казах го много пъти, но вчера го каза президентът на Италия пред очите на цялата нация. Той каза: „Ние сме в криза. Единственият начин да излезем от кризата – да имаме дългосрочни приоритети и по тях да се работи. За всичко останало демократично и нормално е да има политическо противопоставяне”. Но днес в България основната цел е политическото противопоставяне, а останалото, като че ли, е позабравено, каза държавният глава. 
Президентът наблюдава заключителния етап на командно-щабното учение „Щит-2013“, което се провежда на полевия учебен полигон „Корен“.

0 коментара:

Публикуване на коментар