Местан: Ако е необходимо, ще станем и 170 000

събота, ноември 16, 2013 |

„Благодаря ви, че изпълнихте най-широкия булевард в столицата и в България с толкова много позитивна енергия. Нека да бъдем искрени и доблестни. Аз знам, че има нещо особено в този митинг – той е в някаква степен исторически. Ще подчертая, че това е първият митинг, който събира 60-70 хиляди членове и симпатизанти в едно”. Това заяви лидерът на ДПС Лютви Местан пред събралото се множество на „Орлов мост” на съвместния митинг на БСП и ДПС в събота.
„Нямам притеснение да кажа – в името на България ще преодолеем и политическите си различия. Това е наш политически и синовен дълг”, подчерта той.
„Г-н Орешарски, вие поехте управлението на страната след 4 години не просто провалено, но поехте властта от най-престъпното и крадливо управление на Бойко Борисов. Чака ви много трудна задача – да възстановите демокрацията, справедливостта, да размразите заплатите и пенсиите. Борисов и Цветанов и кликата знаят да рушат. Но, г-н премиер, искам да ви уверя, че ако днес на този площад са 70 000, ако е необходимо, ще станем и 170 000 и вие ще имате подкрепа да възстановите страната след батака, в който я вкара Бойко Борисов. За разлика от Борисов, Орешарски символизира демокрацията”, продължи лидерът на ДПС.
„Членовете и симпатизантите на ДПС често казваме – и ние сме деца на майка България, нека словото ми завърши с мощно – България”, призова Местан и бе подкрепен със скандирания от множеството.

0 коментара:

Публикуване на коментар