Поздравление от председателя Лютви Местан във връзка с учредителната на ДПС - 4 януари 1990 година

петък, януари 03, 2014 |

Поздравление от председателя Лютви Местан във връзка с учредителната на ДПС дата - 4 януари 1990 година
Във връзка с учредителната на ДПС дата - 4 януари 1990 година, и на прага на нейния четвърт век поздравявам сърдечно и признателно всички членове, симпатизанти и поддръжници на Партията, всички братя и сестри в България и по света.

Днес ДПС отговорно превръща в политики Програмата си; доказва на всеки български гражданин, който й вярва, последователност и зрялост в управлението на България в съответствие с европеизацията й като стандарти на демокрацията.
 Горди сме, че третият мандат на Партията във властта е не по-малко емблематичен от 2001- 2005 г. (Кабинета Сакскобургготски и членството на България в НАТО) и 2005-2009 г. (Кабинета Станишев и членството в ЕС през 2007 година). Сега ДПС носи високата вътрешнополитическа отговорност да възстанови необратимо демократичното устройство и развитие на България, да отстрани завинаги сенките на авторитаризма и силоващината от управлението на държавата.
 Това е най-безспорният паспорт за ДПС – зряла либерална партия с национална отговорност и европейска признателност.
 Изпратихме една година, изпълнена с политическо напрежение. За нас обаче 2013-та г. не е белязана единствено със знака на катаклизмите и протестите, защото ние в ДПС дори в тях четем болезеното усилие на политическия процес и на гражданското общество да се излекуват от тежките рани, нанесени от четири годишното авторитарно управление.
  Желая Ви спокойна и успешна 2014 година в името на още по-силна ДПС! Бъдете здрави и за пример със своята изначална толерантност!
 ЛЮТВИ МЕСТАН
 ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ДПС

0 коментара:

Публикуване на коментар