Курбан за Доган година след опита за покушение срещу него

неделя, януари 19, 2014 |

Доган-покушение
Архив.
Майката на почетния председател на ДПС Ахмед Доган Демире направи курбан в родното му село Дръндар година след опита за покушение срещу него на конференцията на партията в НДК.
На 19 януари миналата година по време на националната конференция на ДПС Октай Енимехмедов насочи газов пистолет към главата на Доган, докато той представяше доклад пред делегатите.
Младият мъж опита да стреля два пъти, но пистолетът му засече. Секунди по-късно той беше повален и пребит от делегатите, които седяха на първите редове в залата, преди да се намесят органите на реда и да изведат нападателя.
Енимехмедов е обвинен в опит за убийство, а делото продължава да се гледа в Софийския градски съд. Ахмед Доган не се е появявал на нито едно от заседанията.
Пред джамията в Дръндар ритуално бяха заколени две 300-килограмови телета, с които да се гостят всички хора от селото. „По 2 кг. кайма на семейство ще се падне. Ще се раздаде на всяко едно семейство. Няма да се отдели никой”, обясни кметският наместник на селото Севдие Иса .
Майката на Ахмед Доган - баба Демире, и сестрите му посрещнаха всички гости у дома. „Правя го за здравето на сина си и толкова мога да кажа. Друго не. За здравето на сина си”, каза тя. Жената призна, че е изживяла много тежко 19 януари 2013 г.
„Много се трогнахме, много се уплашихме. Все пак много неща дължим на него. Като почнем от това, че аз не се казвам Розалина вече, а се казвам Севдие. Това е най-важното", подчерта кметският наместник.
На курбана присъства и заместник-председателя на ДПС Рушан Риза. Сред гостите, уважили майката на Ахмед Доган, бе депутатът Йордан Цонев. Той изрази надежда, че съдът ще раздаде справедливост по делото срещу Октай Енимехмедов. „Делото върви. Разпитват се свидетели, има обвинителен акт. По процедурата си върви. Надявам се, че правосъдието ще въздаде нужното”, коментира Цонев.
На курбана Цонев направи кратък коментар на проблемите в тютюневия сектор. „Ще бъде въведена частична регулация, която ще обхване изкупуването на тютюна, сключването на договорите с изкупвачите и сроковете за тяхната реализация”, обясни Цонев.
За проблемите в сектора депутатът обвини ГЕРБ, които въвели пълната либерализация. Цонев е сезирал Комисията за защита на конкуренцията, за да провери има ли картелни договорки между изкупвачите.

1 коментара:

Анонимен каза...

ahmetin oy verenlerine borcu çok büyüktür. o hep alan oldu.ama o, herkesten yüce olan, o yukarıdaki işini biliyor, verdirmeye başladı, verdiriyor. daha çok verecekleri olacak. oy verenlerinin gizli isyanı ve nefreti daha kabarıyor. çünkü seçimlerde oylarını korkutarak alıyor. mesela oy vermeyene 1 dk bostanlık verilmeyecek deniyor. işsiz zavallı köylümüzün yapacak başka seçimi olmuyor.

Публикуване на коментар