Михаил Миков се срещна с новоназначения извънреден и пълномощен посланик на Република Турция

събота, февруари 01, 2014 |

Председателят на Народното събрание Михаил Миков се срещнана с новоназначения извънреден и пълномощен посланик на Република Турция Сюлейман Гьокче.

В проведения разговор бе потвърдено, че отношенията между България и Турция са съюзнически, приятелски и добросъседски, а двустранният диалог е в най-доброто си състояние за последните десетилетия. В тази връзка председателят на парламента Михаил Миков отбеляза, че предизвикателство за двете страни е да конкретизират областите на сътрудничество и да оползотворяват по най-добрия начин потенциала за взаимоизгодно партньорство, така че гражданите да почувстват ползите от него.
Той пожела успех в дипломатическата мисия на посланик Сюлейман Гьокче.
Турският дипломат предаде поздравите на председателя на Великото национално събрание Джемил Чичек, както и покана към Михаил Миков да посети Турция начело на официална парламентарна делегация.
Според Михаил Миков съседството дава възможности за по-чести контакти между двете страни – на парламентарно ниво, на ниво комисии и групи за приятелство.
Налице е подчертано желание и от двете страни за активни търговско-икономически отношения, за засилено сътрудничество в областите на енергетиката и инфраструктурата, стана ясно по време на срещата.
България и Турция са заинтересовани да дават осезаем принос за всяка инициатива, която да гарантира стабилност и просперитет в региона, бе споделено още в разговора.

0 коментара:

Публикуване на коментар