Проверете данните си в изборните списъци за 25 май и чрез SMS

петък, април 18, 2014 |

Всички български граждани могат да проверят своите данни в избирателните списъци и да се информират за избирателната си секция и място на гласуване със SMS, припомнят от Главна дирекция „Гражданска регистрация и административно обслужване" (ГРАО).
Освен чрез интернет страницата си ГРАО осигурява достъп до избирателните списъци за избори за членове на Европейския парламент от на 25 май и чрез SMS на номер 18429, който е единен за трите мобилни оператора. Цената на SMS e 25 стотинки без ДДС.
В текста на SMS се изписват единствено десетте цифри на ЕГН. Системата връща SMS с номера и адреса на избирателната секция за въведения ЕГН.
Интернет сайтът на ГРАО предоставя възможност българските граждани да проверят своите данни в избирателните списъци и да се информират за избирателната си секция и място на гласуване.
На електронната страница на дирекцията гражданите и общинските администрации могат и подават „Искане за гласуване по настоящ адрес" по електронен път и да регистрират издадените „Удостоверения за гласуване на друго място". Тези две услуги са достъпни след идентификация с електронен подпис.
Проверка на данните може да се направи и на телефон 0800 1 4726 („0800 1 GRAO"). Тел. 0800 1 4726 е безплатен за цялата страна.

0 коментара:

Публикуване на коментар