Октай Енимехмедов: „Искам да видя генерали от турски произход в България”

четвъртък, април 03, 2014 |

Октай Енимехмедов направи заявка за участие в българската политика. Нападателят на Ахмед Доган даде първото си интервю след излизането си от ареста. 

Искам да бъда депутат или длъжностно лице, което се занимава с държавни въпроси… всяко едно място, на което човек може да бъде полезен на интересите на народа. Готов съм да поема такава отговорност”, заяви Октай пред Нова ТВ.

„Не мога да скрия, че в бъдеше искам да видя генерали от турски произход в България”, добави той.

Октай Енимехмедов не се чувства унизен от това, че днес политиците се правят, че той не съществува, въпреки всичките му опити да влезе в диалог с тях:

„Показах им, че не трябва да се взимат много на сериозно… Сега ме игнорират, след време може аз да ги игнорирам”.

Какво още каза Октай ще разберете от видеото.

Цялото интервю с Енимехмедов можете да гледате в събота в предаването "Дикoff". Аутре в "Здравей, България" Миролюба Бенатова представя разширен откъс от разговора си с нападателя на Доган.

Октай Енимехмедов бе освободен от Централния софийски затвор на 13 март, след като Софийският апелативен съд измени мярката му за неотклонение го прати под домашен арест. Още тогава заяви категорично, че се готви за политическа кариера. Решението на съда дойде две седмици, след като беше осъден на три години и половина затвор за закана за убийство към почетния лидер на ДПС Ахмед Доган.

0 коментара:

Публикуване на коментар