Световно известната турска трупа „Огънят на Анадола" пристига отново в България

сряда, април 02, 2014 |

Световно известната турска трупа „Огънят на Анадола" пристига отново в България по покана на DEGRIS EVENTS поради огромния интерес. 
От организаторите напомнят, че за концерта на 8 декември миналата година билетите билетите се разпродадоха само за дни.
Турнето на трупата е: на 24 април - Варна, 25 април - Велико Търново, 27 април - София, зала1 на НДК.
„Огънят на Анадола" ще представят спектакъла „Еволюция". Спектакълът разказва за историята на Прометей, Зевс и Пандора, изгражда портрети на конфликта между доброто и злото, преминава през иконите и дервишите, за да завърши с колорита на космополитния Истанбул. Навярно заради това името му е „Еволюция" - сюжетът преминава през различни епохи, за да стигне до модерността.
Двучасовото шоу е подчинено на на амбицията да се покажат танци в максималната широта на понятието - стил, идеи и жанр, които се сменят буквално във всяка минута. Традициите на Ориента се смесват с брей денс, автентичният фолклор с поп звучене и диско ритъм, а на финала трупа излиза с 30 тъпана.
Турските звезди засвидетелстват респекта си към грузинските танци - в един от етюдите завъртат телета си досущ като неконтролируемите „Сухишвили", а в друг танц намират хармонията в спиращи дъха дуели със саби, вдигащи адреналина, заради постоянното чувство за риск.
Билети на Касата на НДК и в мрежата на Eventim.bg

ОРГАНИЗАТОР НА СПЕКТАКЪЛА - DEGRIS EVENTS

0 коментара:

Публикуване на коментар