Мълчаливо бдение със свещи се проведе пред Турското посолство в София

четвъртък, май 15, 2014 |

Мълчаливо бдение със свещи се проведе пред Турското посолство в София, предаде БНР. Причината за хакерската атака на сайта на Българската патриаршия от мюсюлманска организация е нападението на Томбул джамия в Пловдив. На бдението присъстваха и част от интелектуалците, които по-рано разпространиха отворено писмо. В него те заявяват, че не бива да се поддаваме на провокации, които целят създаване на напрежение между християни и мюсюлмани. Протестиращите заявяват, че събирането им е неофициално и неполитическо. 
По-рано днес Българската патриаршия също окачестви атаката срещу своя сайт като абсолютно неприемлива и безсмислена провокация. 



Митрополит Гавраил: Работи се по отстраняване на проблема с хакнатия сайт на Св. Синод


Работи се по отстраняване на проблема с хакнатия сайт на Св. Синод. Това каза пред Агенция „Фокус” Негово Високо Преосвещенство Ловчанският митрополит Гавраил във връзка с хакването на сайта от мюсюлманска организация. Хакерската атака е в отговор на нападението с камъни на Джумая джамия в Пловдив. „Смятат, че църквата е виновна. Църквата – не е виновна. Още при срещата на патриарха с турския посланик, патриархът е посочил, че това не е хубаво, не е начинът това – да се хвърлят камъни и да се чупят стъкла. Митрополит Пловдивски Николай по този повод също е казал, че не бива така да се постъпва. Какво повече да направи църквата?”, посочи митрополит Гавраил. Той каза още, че извършилите на нападението над джамията, не са хората, които обичайно ходят на църква.
Сайтът на Св. Синод е бил хакнат от мюсюлмански хакери, наричащи себе си „народна сила”.



= Korsanlar, Bulgar Kilisesi'nin sitesine saldırdı


Kendilerini 'Milli Güçler' olarak adlandıran bilgisayar korsanları, Bulgar Ortodoks Kilisesi'nin resmi internet sitesini çökertti. 'Milli Güçler', sitenin ana sayfasına Türk bayrağı resminin üzerine yerleştirdikleri...

= Milliyetçiler Cuma Camisi'ne saldırdı, yakmak istedi...

14 Şubat 2014 Cuma


Bulgaristan'da Müslümanlara ait vakıf mallarının iade edilmesine karşı gelen yaklaşık 2bin kişi, Filibe'deki m




0 коментара:

Публикуване на коментар