3 млн. лв. за контактен център на "Капитан Андреево", военните продават в Малево

сряда, май 04, 2016 |

Правителството одобри разходването на предвидените в централния бюджет 3 млн. лв. за изпълнението на проекти, свързани с присъединяването на България към Шенгенското пространство. 
Средствата се предоставят по бюджетите на МВР и на областната администрация на Хасково за довършване изграждането на тристранен контактен център между България, Гърция и Турция на ГКПП "Капитан Андреево". Средствата са и за доставка на прибори и консумативи за тях за откриване, локализиране и идентифициране на взривни материали и експлозиви, на системи за откриване на укрити лица в транспортни средства, на плавателни средства за осъществяване на граничен контрол по речните граници, за рециклиране и възстановяване на батерии за ръчни термовизионни камери и др.
Министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова инспектира днес хода на строителството на Тристранния контактен център на пункта "Капитан Андреево", съобщиха от пресслужбата на областна администрация.
Тристранният контактен център между България, Гърция и Турция се финансира и изгражда в рамките на Плана за действие за изпълнение на неотложни мерки във връзка с присъединяването на България към Шенгенското пространство. Целта е да се осигури оптимална функционалност на представителите на трите държави. Според договора за изграждане Тристранният център ще струва 374 118 лв. Областна администрация Хасково е разплатила през 2015 г. 131 498 лв. 
Министерски съвет реши и да бъде обявен за продажба на военен имот с отпаднала необходимост в землището на хасковското с. Малево. Той е с площ 263 688 кв. м и данъчна оценка 506 281 лв.

0 коментара:

Публикуване на коментар