ЧЕСТИТ КУРТУЛУШ БАЙРАМ!

вторник, декември 29, 2020 |

Ние помним. Няма да забравим. Прекланяме се пред саможертвата на всички, които в името на бъдещето отдадоха живота си, за да можем сега да имаме свободата да носим рождените си имена, да изповядваме религията си, да ползваме майчиния си език. И да искаме в нашата родина да имаме достоен живот. И никога да не се отказваме тук всеки ден да отстояваме нашите права и свободи.

Всички онези изпитания от началото на века, през 60-те, 70-те години, та до 1984-85 година, не ни пречупиха, а ни направиха по-силни и по-волеви, направиха ни по-мъдри, направиха ни единни и сплотени. Наред с чувствителността си към несправедливостта, към диктатурата, ние намерихме и най-силното оръжие, с което успяхме да се изправим срещу държавната система, срещу тоталитарната власт, срещу диктатурата. Разбрахме силата на заедността и това беше най-ценният урок, който научихме по труден начин.
По същия начин и новата болест ще приемем със смирение и твърда вяра, че и това ще мине, че и с това ще се справим. Ще запомним уроците от пандемията и социалната изолация. С всички сили ще се борим за изцеление и с вяра и надежда ще посрещнем спасението, което ще роди обединението на всички наши усилия. Заедно всички – граждани, политици, държавници, учени, лекари, всички заедно ще се справим.
Позволете ми от името на ДПС и лично от мое име да поздравя всички, които отбелязват „Куртулуш Байрам“, и да пожелая здраве и берекет на вас и на вашите семейства. Да бъдем сплотени и единни и през Новата 2021 година. Нека тя да бъде по-добра, по-спокойна и по-успешна! И да продължаваме заедно да браним мира и демокрацията, правата и свободите, правото на достоен живот на всички български граждани.

Мустафа Карадайъ

0 коментара:

Публикуване на коментар