Волен Сидеров: Защо управляващите мълчат за искането на ДПС да се води пропаганда на турски език в предизборни кампании

петък, юни 22, 2012 |

ДПС искат промяна в Изборния кодекс, за да може да се води пропаганда на турски език по време на предизборните кампании. Това каза лидерът на партия „Атака” Волен Сидеров в изявление от името на Парламентарната група, предаде репортер на Агенция “Фокус”. Според Сидеров – до това антиконституционно искане се е стигнало заради средата, която управляващата партия ГЕРБ държи вече трета година – туркофилска среда.
Да се пропагандира на турски език в България, която не е нито многонационална, нито конфедерация – това е нарушение на Конституцията, това от ДПС го знаят прекрасно и не си правят илюзия, че това предложение ще срещне подкрепа – каза Сидеров.

ДПС и в момента пропагандират на турски език по време на кампаниите, но досега нямаше санкции – каза Волен Сидеров.

ДПС поставя искане – да се говори на турски по време на кампаниите; ГЕРБ мълчи по този въпрос. До днес не съм чул изявление – на премиера, на вицепремиера, на министъра на вътрешните работи, на президента дали това искане е конституционно или не. Защо премиерът на България не се изказва до момента за това предложение на ДПС – има ли основание, няма ли основание; защо президентът на България не се изказва, защо председателят на предизборния щаб г-н Цветанов не каза, че това е антиконституционно предложение и то изобщо не може да мине, каза Волен Сидеров.

Управляващата партия мълчи, защото от 2009 година тя се държи като подкрепяща по-скоро Република Турция, отколкото подкрепяща българските национални интереси – каза Волен Сидеров. Сидеров припомни, че са поискали отпадане на новините на турски език, които и до ден-днешен продължават да се излъчват. „Атака” предложи на 17 май да се отбелязва геноцидът срещу българите в Османската империя – ГЕРБ не пожела да приеме нашето решение, каза Сидеров.

Г-н Цветанов, признайте си, че сте с ДПС заедно – каза Сидеров. Защо не искате да се приеме признаване на арменския геноцид – за да не се разсърди Анкара. Защо не правите нищо за обезщетенията за заграбените тракийски имоти от 1913 година – нищо не правите. Вместо това – премиерът Борисов се прегръща с премиера Ердоган и го приема на тайни срещи, на които никой не знае – за какво се договарят – каза Волен Сидеров

ремиера Ердоган и го приема на тайни срещи, на които никой не знае – за какво се договарят – каза Волен Сидеров

0 коментара:

Публикуване на коментар