Лютви Местан: ЕК не иска да оценява това правителство - ДПС ще са съвносители на вота на недоверие

сряда, юли 18, 2012 |

ДПС ще са съвносители на вот на недоверие на кабинета заради провала на вътрешната политика. Това каза на брифинг Лютви Местан, заместник-председател на ДПС и на Парламентарната група на ДПС, предаде репортер на Агенция “Фокус”. ДПС очакват още утре вотът на недоверие да бъде внесен, а следващата седмица да бъде подложен на гласуване.
В сравнение с вчерашните ескизи, ние не видяхме промяна в една абсолютно категорично негативна оценка за България, за това как българското правителство се справя за механизма за сътрудничество и проверка, каза Местан.
Това, което четем в официалния доклад, е още по-притеснително. В доклада има изрази като системни дефекти. Всеки, който разбира от власт, ще си даде отговор на въпроса - какво казва ЕК, вече с този толкова категоричен и ясен език – системни дефекти. Системността е основно качество на властта, което явно не се притежава от днешните управляващи. За съжаление, въпреки някои илюзорни очаквания, че в новия запис липсата на насока на политиката може да се видоизмени в малко по-щадяща форма за кабинета, за съжаление, и този израз е съхранен. Все още насока на политиката, която възпира напредъка - каза Местан.
Налага се друг модел на властта, друго управление. Моделът ГЕРБ е изчерпан. Всичките тези страници на доклада водят до този много категоричен извод. Колкото по-скоро се смени правителството, толкова по-добре. Страната се нуждае от ново управление. Точно това послание на ЕК може да се чете във факта, че следващият доклад ще бъде не юли на 2013-а, а в края на 2013-а. Изглежда, че ЕК не иска да оценява това правителство. Следващата оценка няма да бъде на това правителство, а на следващото правителство, което ще управлява България - каза Лютви Местан.

0 коментара:

Публикуване на коментар