България е договорила с Турция още 400 квоти за превоз на товари

петък, септември 06, 2013 |

България е договорила с Турция 400 допълнителни годишни квоти разрешителни за превози на товари. Това стана ясно по време на двустранната среща на министъра на транспорта Данаил Папазов с неговия турски колега Бинали Йълдъръм, съобщиха от пресцентъра на Министерство на транспорта. Така досегашните 1100 разрешителни са увеличени до 1500.

По време на разговорите, министър Данаил Папазов е предал всички зададени от българските превозвачи въпроси при поредицата от срещи. По негово предложение до края на месец септември в София ще бъде проведена смесена българо-турска комисия по автомобилен транспорт, която ще обсъжда въпроси от взаимен интерес.

От своя страна, министър Йълдъръм е поставил за обсъждане проблема с транзитните пътища, които да бъдат осигурени, предвид огромния и непрекъснато нарастващ поток товарни автомобили, превозващи турски товари към Централна Европа в посока Западна Европа. Министър Данаил Папазов е обещал съдействие при обсъждането и разрешаването на този казус.

Срещата на Данаил Папазов с Бинали Йълдъръм е в рамките на 11-тия транспортен форум в Истанбул. В него са участвали над 15 министри на транспорта.