Главния мюфтия прие турския посланик

вторник, декември 17, 2013 |

Главния мюфтия д-р Мустафа Хаджи прие Н.Пр. г-н  Сюлейман Гьокче, посланик на Турция в България.
Това е първата среща на дипломатът с религиозния лидер на мюсюлманите. Той връчи своето акредитационно писмо на президента Росен Плевнелиев на 3 декември т.г. 
"Благодаря Ви за отделеното време и оказаната чест да ме приемете в началото на моята мисия във Вашата страна. Особено високо ценя Вашето мнение и препоръки, и се надявам да работим активно, за укрепването на приятелските връзки между нашите две страни", каза посланик Гьокче по време на първото си протоколно посещение в Главно мюфтийство. По думите му той ще бъде продължител на добрите връзки с религиозната институция чиито основи са положени от неговите предходни колеги-дипломати. 
Главния мюфтия представи дейността на Изповеданието и акцентира върху фундаментите на дейностите, които Главно мюфтийство осъществява, като грижите за адекватно и достойно образование на желаещите да се образоват в сферата на ислямската теология, стремежа за обезпечаване на труда на свещенослужителите-имами, ролята на балансьор в обществото и многобройните благотворителни и социални проекти на институцията.

0 коментара:

Публикуване на коментар