Доган си направи подарък за пенсия- купи яхта за 30 милиона

петък, април 25, 2014 |

Бившият лидер на ДПС Ахмед Доган е закупил свръхлуксозна нова яхта на стойност 30 милиона лева. 
Той е платил около 15,4 милиона евро, което е равностойно на горепосочената сума. Яхтата е марка „Ферети“. Подобни водни возила имат могъщите братя Динев, нефтения бос Валентин Златев, както и босовете на групировката ТИМ. Яхтата на Доган обаче ще е най-скъпата и луксозна сред останалите олигарси на прехода.
Той сам се е шегувал, че по този начин си прави скромен подарък за пенсия. Луксозната му придобивка ще разполага с всички ектри. Ще има три спални, гостна, трапезария, голяма веранда на открито. Яхтата ще е оборудвана със сателитна връзка, две леки картечници и възможност за херметизиране. Тя може да издържа вълнение до 9 бала и напрактика, ако няма пробиви е непотопяема. За това са гарантирали производителите.
За баровският плавателен  съд ще се грижи специално подготвен екип, който ще струва на Доган по 15 хиляди лева на месец. Пенсионерският подарък ще бъде доставен в   Свети Влас до три месеца. Поръчката е направена преди три месеца, и яхтата е вече почти готова. Бившият политик е решил да държи придобивката  си в пристанището „Марина Диневи“. За неговото богатство се носят митове, като се смята, че той има под различна форма активи за над 500 милиона евро.
Той напусна официално политика преди година и три месеца, веднага след атентата срещу него. Както е известно т.нар. покушение бе дело на бургазлията Октай Енимехмедов.
e-burgas.com

0 коментара:

Публикуване на коментар