Пороят отнесе четирима, няма следа от тях

петък, април 25, 2014 |

Полиция и пожарна издирват трупове край село Винево. Тази сутрин близо до пострадалия от стихията мост е открит лек автомобил Опел, който е смачкан и най-вероятно е бил отнесен от водата при опит за преминаване през съоръжението. 

По данни на хора от селото, семейство от четири души е тръгнало с колата снощи след 22:00 часа от Винево. До тази сутрин от тях няма следа. Съседите разказаха, че в автомобила са пътували възрастно семейство - мъж и жена, дъщеря им и 4-годишната им внучка.  На мястото са се събрали десетки хора от селото, които плачат.
Водолази претърсват близкия язовир. Тялото на по-възрастната жена е открито. 
Мостът все още е затворен за движение, тъй като водата е подкопала основите му.  До село Винево се стига през обиколен маршрут през селата Ангел Войвода, Боян Ботево и Караманци, съобщи за Haskovo.info кметът на Минерални бани Мюмюн Искендер.
"Мостът във Винево беше под постоянно наше наблюдение, не сме и предполагали, че може да се случи такова нещо", коментира Искендер. Той допълни, че два пъти досега общината се е опитвала да спечели проект за ремонт на съоръжението, но тъй като част от площта, включена в проекта, попадала в землището на кърджалийското село Черноочене, от Фонд "Земеделие" не одобрявали проекта. 
Въпреки това ще се търси начин за спешен ремонт на моста, бе категоричен Искендер. 

0 коментара:

Публикуване на коментар