Реджеп Тайип Ердоган, отново подаде ръка на ДПС !?

вторник, април 01, 2014 |

Реджеп Тайип Ердоган, отново подаде ръка на ДПС!?
Изненадващо турският премиер Реджеп Тайип Ердоган благодари на ДПС за подкрепата от нашите изселници по време на местните избори в Турция на 30 март, които неговата Партия на справедливостта и развитието спечели с над 45 процента от гласовете.
Ердоган кани на 6 април в Анкара на тържествен обяд 5-ма от ДПС, като трима от тях са свързани с регион Кърджали. Това са лидерът на движението момчилградчанинът Лютви Местан, кметът на Кърджали Хасан Азис и областният лидер на ДПС и кмет на Джебел Бахри Юмер. Писмо на Ердоган и поканите са връчени лично от турския посланик у нас Негово Превъзходителство Сюлейман Гьокче, който в следобедните часове в понеделник спешно отпътувал от София за Пловдив. Той се срещнал с Местан в турската дипломатическа мисия на улица „Александър Македонски" 10 в 18:30 часа.
В писмото си Ердоган припомня важен разговор с Бахри Юмер в далечната 1994 година, дава висока оценка за инициативата на кмета на Кърджали да пие кафе с попа и мюфтията на 3 март, използва метафори, цитира Иво Андрич, султан Сюлейман, но и доклада на Ахмед Доган на последната национална конференция на ДПС.
Все още не е ясно дали Ердоган е изпратил покана за неделния „обяд на победата", на който ще присъстват много политици от Балканите, и на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов. Ще припомним, че на последния конгрес на партията на Ердоган гости бяха Цветан Цветанов и Цвета Караянчева.

24rodopi

0 коментара:

Публикуване на коментар