Станишев отчете негативи за БСП от коалицията с ДПС

сряда, април 23, 2014 |

„Отчитаме, че БСП отнася негативи заради партньорството си с ДПС, защото по принцип коалицията в България е непопулярна дума, но правим всичко в името на страната”. Това каа пред журналисти в Кърджали лидерът на БСП Сергей Станишев. По думите му, партньорството с ДПС се гради на каузата за възстановяване на икономика, държавност и социална справедливост.
„Червеният” лидер коментира и прословутото кафе на Бойко Борисов и Лютви Местан преди време, като уточни, че не приема на сериозно правенето на политика на маса в заведение.
Станишев посочи, че специално ГЕРБ не са се примирили с факта, че са в опозиция. "Борисов и Цветанов искат реванш и разглеждат евровота като инструмент да се върнат на власт. Затова задачата на БСП не е просто партийна, а национална – да не допуснем този реванш и да дадем шанс да продължи нормализацията в държавността и в икономиката, и в справедливостта в социалния живот да се възстанови", подчерта лидерът на социалистите.

Станишев каза, че е скандализиран от гласуването и решението на ЕП по отношение на Южен поток, защото според него това решение не е справедливо към България. Той определи проекта като важен за икономиката на страната и като един от източниците на диверсификация на България.
От свое име и от името на всички в БСП Станишев поднесе най-искрени съболезнования на Стефан Данаилов, чиято съпруга почина. „Мария беше изключителна жена, много искрен и достоен човек и невероятна опора за Стефан Данаилов. Тя бе голямо вдъхновение за него и в неговото творчество и в живота му и във всички премеждия, през които той е преминал до сега и е преодолял, във всяко едно отношение”, отбеляза Станишев.

„Ние ще направим всичко възможно, тази загуба, която е невъзстановима, да бъде по-леко понесена от него. Той ще усеща нашето рамо в този труден момент. Той знае, че може да разчита и на мен, и на цялата социалистическа партия”, допълни соцлидерът.

0 коментара:

Публикуване на коментар