Обръщение на председателя на ДПС Лютви Местан към избирателите в Западна Европа

четвъртък, май 01, 2014 |


Скъпи приятели,

Зная, че тежката и продължителна социално-икономическа криза, ниските доходи и безработицата, особено след 2009г., ви принудиха да напуснете родните си места, да се разделите с родители, жени и деца. Независимо, че в периода 2009-2013г. ДПС беше в опозиция, ние като една от основните политически сили в страната имаме съзнание и за нашата отговорност за това, че вместо в страната си, днес търсите препитание в Западна Европа.

За разлика от другите партии обаче ние сме достатъчно отговорни да признаем, че като опозиция не бяхме в състояние да ви помогнем в достатъчна степен.

Наред с това, Централното ръководство на ДПС оценява необходимостта да установи с вас постоянен диалог, защото сме убедени, че макар на хиляди километри от България, вие продължавате да носите идеята и каузата на ДПС в себе си. Това, че подобен диалог не беше установен през последните седем години, е пропуск, и ние имаме волята да го преодолеем.
Скъпи приятели,

На 25 май 2014г. ще се проведат жизнено важни избори за български представители в Европейския парламент.

Преди да се обърна към вас с призив отново да подкрепите листата на ДПС с № 29 в бюлетината, искам абсолютно категорично и отговорно, от името на нашата партия ДПС, да поема следните категорични ангажименти:
Всеки един от избраните и с вашите гласове евродепутати на ДПС ще разкрие по три офиса в различни държави на Западна Европа, в които има голяма общност наши мигранти. Целта е във всяка една от десетте основни държави да има по един постоянно действащ офис на евродепутат от ДПС, в който назначен на щат сътрудник да ви оказва ежедневна административна и всякаква друга подкрепа, в това число и създаване на НПО. Конкретните работни дни и часове ще бъдат доуточнени в диалог с вас.
Възоснова на информацията, която ни предоставиха делегациите на ДПС, с които сте имали срещи, ние се ангажираме да поемем еднократните учредителни разходи за разкриване на погребални фондове отново във всяка от основните десет държави.
Минимум веднъж на три месеца всеки един от евродепутатите на ДПС ще има приемни дни в разкритите офиси като за деня и часа на приемните ще бъдете информирани допълнително. За всяка държава ДПС ще определи конкретни отговорници - по един народен представител от България и по един кмет на община, които ще ви бъдат на разположение за всички мероприятия, организирани от вас.

Скъпи приятели,
Избраните с № 29 от интегралната бюлетина евродепутати на ДПС ще бъдат вашия глас в Европейския парламент. Този глас ще бъде толкова по-силен, колкото по-силна е подкрепата, която ще им дадете на 25 май 2014г.

Нашата цел е този път да изберем четирима евродепутати, но тази задача не може да бъде изпълнена без вашата подкрепа. Предизборният ни лозунг „ДПС в Европа, Европа в България“, има за цел радикална промяна в политиката на усвояването на европейските фондове, така щото със средствата от Европа да не се строят само магистрали и инфраструктура на големите градове, а тези средства да достигнат и в най-отдалечените малки населени места в България. Да достигнат и до най-малкия земеделски производител от планината.

Стратегическата цел на ДПС е създаване на работни места и развитие на всички региони на България, за да не се налага и бъдещите поколения да тръгнат по пътя на гурбета.

        С братски поздрав,
                        Лютви Местан
                        Председател на ДПС

2 коментара:

Анонимен каза...

BIZLER YILLARCA BURALARDAYIZ HIC HALIMIZI SORAN OLDU MU SIMDI SECIMLERE DOGRU MU BIZLERI FARK ETTINIZ, SIZIN ILGINIZ SIZDE KALSIN BIZ BASIMIZIN CARESINE BAKMAYA ALISKINIZ.

Анонимен каза...

Лютфие, кой /коя си ти? Какви са ти отношенията с Неджми Али, братовчед на Меккадес Налбант? Колко пъти се виждахте в стаята на Юнал Лютфи в парламента? И какво правихте там? А с Радко Радков какво правехте? За какъв малък човек говориш?Кои са истинските турци в централния ви съвет. Познава ли се Бахри Юмер с ген. Мирчев? Познава се, с негова протекция е назначен за учител по физ.възпитание в Джебел. А ти, Павле, очаквай разкрития от полковник Сашов. Колко души изогряха...

Публикуване на коментар