„Джобният Херкулес“ присъства на срещата на ДОСТ

събота, април 09, 2016 |

Световноизвестният щангист Наим Сюлейманоглу присъства на срещата на делагатите от новосформиращата се политическа партия ДОСТ.

Преди да участват утре на учредителната конференция на ДОСТ стотици делегати от Истанбул, Бурса, Измир и Маниса пристигнаха тази вечер с автобуси в Кърджали. Бившият световен, олимпийски и европейски шампион по вдигане на тежести Наим Сюлейманоглу също участва в срещата и веднага беше заобиколен от делагатите. Те заявиха, че са много щастливи да видят Сюлейманоглу сред тях.
 Утре сутринта делегатите от Турция ще заминат за София, където ще се проведе учредителната конференция на ДОСТ.
 Наим Сюлейманоглу е роден на 23 януари 1967 година в Момчилград и е бивш световен, олимпийски и европейски шампион по вдигане на тежести. В знаменитата си кариера, той има три златни олимпийски медала, 7 златни медала от световни първенства и шест от европейски. Всичко това е гарнирано с постигнати 46 световни рекорда. Наричан е „Джобният Херкулес“ поради изключително ниският си ръст от само 147 сантиметра. Наим е единственият човек в света, който е успявал да изхвърли 2 пъти и половина собственото си тегло и един от седмината тежкоатлети, които изтласкват тежест, която е три пъти над техните килограми. Сюлейманов прави първият си световен рекорд на 16-годишна възраст.
Ажанс Бг


1 коментара:

Bilal Kadıoğlu каза...

Naim Süleymanoğlu, seni gönülden kutlarım. Sana da yakışan buydu. DOST Partisini engin başarılar dilerim.

Публикуване на коментар